Pinned Sultan Papağanı Üretimi İçin Isı Kontrolü

    This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

    Yeni temamız siz değerli üyelerimize daha iyi hizmet verebilmek için hizmete açılmıştır. Hayırlı olsun.

    Lütfen Konu açarken doğru bölüme açmaya dikkat ediniz.

    • Sultan Papağanı Üretimi İçin Isı Kontrolü

      Sultan Papağanı Üretimi İçin Isı Kontrolü




      İlk başlangıç noktamız kesinlikle sıcaklık olmalı ve evimizde dijital bir ısı ölçer olmalı. Genel kural olarak Sultan papağanların sağlıklı yavru yapmaları için ihtiyaç duydukları değer 25-28 C derecedir. Bu sıcaklık oda içi sıcaklıktır. Yavruluk içi sıcaklık ise 30 C derecede olmalıdır. Bu ikisini birden kontrol etmek için en güzel alet MİGROS larda bile satılan 30YTL fiyatı olan ve araçlar için üretilmiş bir derecedir. Bu derece hem bulunduğu odanın sıcaklığını ölçer hem de kulak içi kulaklık boyutunda olan ikinci sensörü astığınız yerin sıcaklığını ölçer. Araçlarda bu aleti araç içi ve dışı sıcaklığı ölçmek için kullanıyorlar ancak siz bu küçük sensörü yuvalığın uygun köşesine asarak yuva içi sıcaklığı da oda sıcaklığı ile aynı ekranda görebilirsiniz. Sıcaklığın ve nemin önemi çok büyüktür eğer bu ölçülerde sıcaklığı ve doğru nem oranını sağlayabilirseniz yavrularınız tam zamanında yumurtadan çıkacaklardır. Aslında sultan papağan yavruları 17. günde gelişimlerini tamamlayabiliyorlar. Örneğin benim yavrularımın tamamı 18. günde yumurtadan çıktılar. Ayrıca doğru nem ve sıcaklık sağlandığında anne baba da çok rahat bir kuluçka dönemi geçiriyorlar. Çünkü anne baba bu sıcaklık ortamlarında aynı anda 1 saate kadar yuvayı boş bırakabiliyorlar. Ayrıca yavrular çıktıktan sonra da aynı şekilde çok rahat ediyorlar. Çünkü yavruların vücut sıcaklığını da ilk 4 hafta da 38 C derece de tutmak zorundalar.

      Eğer yuvalığın ısısı yüksek ise yapılacak şey oldukça basit yuvalığın sürgülü kapısını bir miktar aralamak. Eğer yuvalığın ısısı düşük ise yapabileceğiniz ilk şey yuvalığın üzerine uygun bir havlu sermek ve özellikle alt tabanının dışına katlı havlu koymaktır.